تند خوانی و مزایای آن

موضوع مورد بحث این مقاله مون ،معضل خیلی از دانش آموزا یعنی غلبه بر کند خوانی با روش تندخوانی است.اول بیایم تندخوانی رو تعریف کنیم تا با ماهیت اصلی این روش جادویی آشنا بشیم
تندخوانی چیست
تندخوانی یک روش برای مطالعه کردن است که سرعت مطالعه رو به صورت چشمگیری افزایش میده . توی این روش شما به جای خوندن کلمات و متن ، اونهارو اسکن میکنید . آره دقیقا ، درست تصور کردید ، عین این دستگاه های اسکن که در چند ثانیه یک برگه A4 رو اسکن میکند و میتونین اون رو به وضوح توی pc تون ببینید.
مزایای تندخوانی
۱-افزایش تمرکز : در این روش به دلیل اینکه مغز همواره درگیر یه چیز( مطالعه ) است ، پس تمام فکر های حاشیه ای و پرت را کنار می گذارد . طی این فرایند مغز تمرکز و توجهش روی متن می آید .
۲- افزایش فهم و مرور بیشتر : در تند خوانی شما با توجه صرف زمان کمتر مطالعه ، میتوانید یک مطلب چندین بار مرور کنید تا فهم تان از آن بالاتر برود
۳-افزایش علاقه و اشتیاق به مطالعه : وقتی شما تندخوان هستید، به دلیل افزایش سرعت مطالعه قطعا حجم مطالب بیشتری را در زمان کم مطالعه میکنید . خب قطعا شما زمانی که به حجم مطالب مطالعه شده تان و مقدار پیشرفتتان نگاه میکنید ، به مطالعه و تند خوان مشتاق و علاقه مند میشوید .
۴- افزایش اطلاعات : زمانی که شما سرعت مطالعه تان افزایش پیدا میکند میتوانید سریعتر یک مبحث فرا بگیرید و به سراغ یک مبحث دیگر بروید . این روش به شما اجازه میدهد که با توجه زمان کم حوزه های مطالعاتی مختلفی داشته باشید.
۵- دقت بیشتر به جزئیات : در این روش به دلیل اینکه شما همزمان چند کلمه را میبینید باعث افزایش دامنه دیدتان میشود و مغز به مرور عادت میکند که به جزئیات توجه بیشتری داشته باشد .
۶- افزایش قدرت حافظه : تا اینجا قطعا متوجه شده اید که تندخوانی مغز را کاملا درگیر خودش میکند. این باعث میشود که فعالیت بیشتر شود و به عبارتی دیگر اینجا نرمش ذهنی اتفاق می افتد . به دنبال این فرایند ذهن حافظه خودش را تقویت میکند .
۷–افزایش سرعت تست زنی : خب قطعا یک امر بدیهی است که شما سرعت خواندن صورت سوالتان هم افزایش پیدا میکند و این باعث میشود که تایم خواندن و فهم سوال کاهش پیدا کند .
افراد مشهور تندخوان
تعداد بسیاری از رهبران جوامع و افراد موفق در دنیا تندخوانی را فرا گرفته اند تا سرعت مطالعه شان و همچنین سرعت یادگیری مطالب خودشان را افزایش دهند توام با اینکه وقت کمتری را با توجه به آن همه مشغله هایی که دارند ، صرف مطالعه کردن بکنند
۱- رهبر معظم انقلاب اسلامی” آیت الله خامنه ای” : همانطور که بر همگان واضح و مبرهن است ایشان همواره در سخنرانی هایشان به اهمیت کتاب و مطالعه اشاره کرده اند و خودشان هم یکی از شیفتگان مطالعه هستند .
اقای محمد علی بشارتی وزیر وقت دولت مرحوم آیت الله رفسنجانی در یکی از مصاحبه هایشان گفته اند که رهبر معظم انقلاب میتوانند یک کتاب ۳۰۰ صفحه ای را در یک ساعت بخوانند و ایرادات کتاب را هم بگیرند .
۲- جان اف کندی : او در سال ۱۹۶۳ به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده رسید . همانطور که تقریبا همه ما به اینکه او یکی از باهوش ترین و سیاستمدار رییس جمهور های آمریکا بود ، یکی از مشهور ترین افراد تندخوان دنیا هم بوده است
در کتاب زندگی نامهی او به نام جادوی مردن توانایی او را برای تندخوانی توضیح میدهد و در بخشی از آن میگوید:
جان یک توانایی فوقالعاده برای خواندن با سرعت زیاد ایجاد کرد, برای چند هفته در بهار سال ۱۹۵۴ “جان و براندی” به بالتیمور سفر کردند تا در دوره تندخوانی در کالج شبانه “جانهاپکینز”شرکت کنند و پروفسور “التویومیرز” کلاس را تحت عنوان چگونه تندخوانی کنیم تدریس میکرد.
۳- فرانکلین دی روزولت (FDR) : او که ۳۲ امین رییس جمهور آمریکا بود در سال ۱۹۳۳ به ریاست جمهوری این کشور رسید . او به دلیل اشتیاق زیاد و سرعت بالا بین رهبران جهان بی شک از محبوب ترین رییس جمهور ها در ایالات متحده بود
او ابتدا سرعت معمولی در مطالعه داشت ، اما پس از رسیدن به ریاست جمهوری تصمیم گرفت که تند خوان شود . او ابتدا تایم مکث خود را به چهار کلمه رساند و سپس آن را به ۶ کلمه و بعد از آن به ۸ کلمه رساند تا سرعت خود را به سرعت چشمگیری افزایش داده باشد
از افراد مشهور تندخوان دیگر هم میتوان به ایلان ماسک ، بیل گیتس ، جیمی کارتر ، وارن بافت ، ریچارد نیکسون ، آنتونی رابینز و چندین نفر دیگر هم میتوان نام برد .
اکنون با دیدن این لیست میتوان به این نتیجه رسید که تند خوانی چقدر میتواند در مسیر موفقیت کمک حال ما باشد همانطور که این افراد مشهور همواره چه برای رهبری کردن ملتشان یا شرکتشان به این روش نیازمند بوده اند
این رو هم در پرانتز عرض کنم خدمتتان که این روش فقط برای خواندن کتاب نیست و قطعا کمک میکند که شما در خواندن مطالب خارج از کتاب حالا چه در فضای مجازی و چه در مجلات و روزنامه ها تندخوان شوید .
دیدگاهتان را بنویسید