۱۰ راهکار برای غلبه بر تنبلی

یکی از پر تکرار ترین حالاتی که در سال کنکور و همینطور در طول زندگی انسان به سراغش می آید ، عارضه ای به نام تنبلی است. تنبلی در زبان ساده یعنی فرار از کار هایی که انجام شدنشان الزامی است . تنبلی معضلی است که متاسفانه باعث کم تحرکی و کند شدن در مسیر پیشرفت میشود . همینطور یکی از معضلات بعضی از ما غلبه بر تنبلی است ، گاهی اوقات ممکن است چنان غرق آن بشویم که وقتی به خود بیایم کلی درس و برنامه عقب افتاده داشته باشیم و هرگز نتوانیم آن ها را در زمان مقرر و تعیین شده به پایان برسانیم . پس اینجا باید به فکر چاره شویم . تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با راهکار هایی موثر آشنا شوید .
۱- به جای زیاد فکر کردن عمل کن
بعضی وقت ها ما به یک شروع پر قدرت بدون برنامه از پیش تعیین شده داریم . یعنی چی ؟! یعنی اینکه به خودمون بگوییم که “تنبلی کردن به بهانه فکر کردن و رویا پردازی دیگه بسهههه ، از امروز سعی میکنم انسان فعالی باشم ” نه اینکه با خودت بگی “هنوز وقت هست ، من فعلا باید فکر هام رو بکنم” ، خب که چی آخرش بالاخره باید بلند شی و کار کنی . پس چه بهتر که از همین امروز فکر هات رو عملی کنی . این رو هم به عنوان یک دوست بشنو ، انسان عملر ثروتمنده و آدم فکر کننده همیشه کارمنده .
۲- جوگیر نباش
یادت باشه در صورتی کهنکته اول رو واد زندگیت کردی جوگیر نشی و خودت رو وقف کار کردن نکنی ، چون یهو دیدی ازونور بوم افتادی . یعنی اینکه هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ فکری خالی و میکنی و خسته میشی . هوشمندانه کار کن و مراقب سلامتیت باش
۳- قدرتمندانه بجنگ
“قوی باش و بجنگ حتی به غلط ” . وقتی به فکر آینده ای باشی که هیچ تصویری ازش نداری نمیدونی چه اتفاقایی برات میفته ، مطمئن باش جا میزنی . با خودت میگی من چرا و برای چه چیزی دارم میجنگم . این طرز فکر اشتباهه . همین الان زندگی کن ، همین الان بجنگ ، همین الان زمین بخور و از نو بایست (فقط موقع پا شدن یه چیزی از رو زمین بردار)
۴- مثبت باش
در مقاله داشتن ذهن ارام در سال کنکور تا حدودی بحث کردیم که تلقین چه تاثیری بر انسان دارد . وقتی شما راجب کار یا عملی منفی باشید به مغز تلقین و تحمیل میکنید یا بهتر بگم مغز به شما تلقین میکند که بدبخت میشوید . خب از نظر شما این تصور از آن کار یا عمل که انجام دادن آن هم لازم است چه بلایی سر شما می آورد . دقیقا ! بلای تنبلی در انجام آن کار . پس سعی کن مثبت باشی تا رستگار شوی . اینو هم خارج از بحث بهت میگم ” همیشه یه خدایی اون بالا حواسش به توئه”
۵- کمال گرا باش
بعضی از انسان ها عقیده های کامل گرایانه ای دارند . خب ممکنه الان براتون سوال شده باشه که “فرق کامل گرایی و کمال گرایی چیست؟”
در جواب باید عرض کنم که کامل گرایان تنبل هایی هستند که تا زمانی که شرایط برای انجام یک کار کاملا فراهم نباشد دست به آچار نمیشوند و در همان علم تنبلی خودشان می مانند ، اما انسان های کمال گرا از حداقل امکانات استفاده میکنند تا بتوانند خودشان را به کمال برسانند . به طور خلاصه کامل گرایان میخواهند از کامل بودن شروع به کار کنند ، کمال گرایان میخواهند برای کامل شدن شروع به کار کنند .
پس کمال گرا باش .
۶- دنبال نشتی بگرد
هر وقت احساس تنبلی کردی همونجا زمان رو نگه دار و چند لحظه درنگ کن و ببین مشکل از کجاست ، کجای کار میلنگه . ممکنه مشکلاتت نشات گرفته از ترس ، بی انگیزگی ، علاقه نداشتن و یا خستگی باشه ( که راجبش توی مورد یک بحث کردیم) و … باشه . هر کدوم ازینا راه حل های خودشون رو داره و به روش
۷- بی نظمی رو کنار بگذار
مشکل خیلی از ما ها این معضل همه گیر اجتماعی است . معضلی که نا خود آگاه است و خیلی از ما ها نمی دانیم این مشکل داره توی زندگی جولان میده و مانع موفقیت ماست . زمانی که بی نظمی به سراغ سبک زندگی آمد باعث میشه که مغز آشفته بشه و انرژی زیادی رو از دست بدی . مثلا اگه اتاق مطالعه ت به هم ریخته باشه ، تا میخوای شروع به درس خوندن کنی ، مغز سرگردان میشه نمیدونه باید از کجا شروع کنه . اینجاست که باز تنبلی به سراغت میاد و …
۸- هدف داشته باش
سعی کنید یک سری اهدافی دست یافتنی برای خودت تعیین کنی . چون این اهداف باعث میشه که به چیزی که اون چیزی که میخوای بیاد جلوی چشمت ، و این باعث میشه که یک نیروی محرکی در تو ایجاد شود و همت و تلاشت گل کنه و مغز تنبلی بیدار شه
۹- اعتماد به نفس رو فراموش نکن
اگه دور و برت فردی نیست که تشویقت کنه و بهت روحیه بده ، خودت نقش اون فرد رو بازی کن و به خودت روحیه بده و مشوق خودت باش . این باعث میشه که هم اعتماد به نفست بره بالا و هم تورو با انگیزه تر نشون بده .
۱۰- خلاق باش
توی مورد شش گفتیم که یکی از نشتی ها ممکنه بی انگیزگی باشه . ببین تو وقتی که یک کاری رو میخوای انجام بدی و تا تهش بری باید برای انجام دادن اون انگیزه لازم رو داشته باشی . یکی از راه های با انگیزه شدن ، خارج از چارچوب ذهن فکر کردنه و این یعنی خلاقیت . ببین وقتی شما یه کاری رو با یک فکر نو که مال خودته انجام میدی و به نتیجه مطلوب میرسی ، این یک انگیزه مضاعف و یک اعتماد به نفس بهت میده که هردوی اینا دشمن تنبلی ان
دیدگاهتان را بنویسید